Psikososyal
Destek
Çalışmalarımız

İNAT Derneği gönüllü psikologları, 6 Şubat depreminin ardından ilk 20 saat içinde Hatay ili Antakya ilçesine ulaşarak çalışmalarına başladı. İlk günden itibaren sahada olan gönüllülerimiz öncelikle “yardım edene yardım” ilkesini gözeterek arama-kurtarma ekiplerine, dayanışma koordinasyon çalışanlarına ve diğer destek gönüllülerine afet sahasından dönüşlerinde yaşadıkları merkezlerde psikolojik ilk yardıma dayalı grup ve bireysel müdahaleleri içeren destekler verdi.

Gönüllü psikologlarımız depremzedelere yönelik olarak ise Antakya, Defne ve Samandağ ilçelerinde özellikle ilk iki hafta psikolojik ilk yardım çalışmaları kapsamında fizyolojik, yaşamsal ihtiyaçlarının karşılanması üzerine faaliyetler sürdürdüler.

Önümüzdeki dönemde çocuk, ergen, yaşlı, kadın, engelli, özel tıbbi bakım ihtiyacı bulunan bireyler, mülteciler vb. dezavantajlı grupların özel gereksinimleri de göz önünde bulundurularak kapsamlı bir toplum temelli psikososyal destek programı geliştirilmesi, afet çalışmalarına destek veren çalışanlara psikososyal destek hizmeti sunulması, görev yapıp geri dönmüş arama-kurtarma, lojistik vb. personel ve gönüllülere kendi illerinde hizmet sunulması, deprem bölgesinden başka illere taşınan depremzedelere yeni barınma alanlarında/bölgelerinde psikososyal destek hizmeti sunulması temel hedefimizdir.